Presentaciones en las áreas de la bioeconomía i la economía circular
The GHG emissions and nutritional quality of a meal for 2 people. The case of Spanish tapas eaten at a restaurant

Elodie Lemaire; Laura Batlle-Bayer; Alba Bala; Gonzalo Blanca; Rita Puig; Rubén Aldaco; Pere Fullana-i-Palmer

SETAC Europe 29th annual meeting, Helsinki (Finland), 2019

Is the single-use plastic ban by EU universally good? The case of airplane catering

Gonzalo Blanca-Alcubilla; Marc Delgado-Aguilar; Alba Bala; Nieves de Castro; Rita Puig; Pere Fullana-i-Palmer

SETAC Europe 29th annual meeting, Helsinki (Finland), 2019

Impactos ambientales de las bandejas con rellenos minerales

Didem Civançik-Uslu; Rita Puig; Mark Falcó; Pere Fullana-i-Palmer 

CONAMA 2018, Madrid (Spain), 2018

Diet matters: the case of Spain

Laura Batlle-Bayer; Alba Bala; Elodie Lemaire; Isabel García-Herrero; Rosa Colomé; Rita Puig; Rubén Aldaco; Pere Fullana-i-Palmer

11th International Conference on Life Cycle Assessment of Food (LCA FOOD 2018), Bangkok (Tailand), 2018

Eco-innovation strategies in the food industry: application to the spirit drinks sector

Rubén Leivas; Jara Laso; María Margallo; Isabel García-Herrero; David Martinez; Didem Civancik; Alba Bala; Rita Puig; Pere Fullana-i-Palmer; Rubén Aldaco

11th International Conference on Life Cycle Assessment of Food (LCA FOOD 2018), Bangkok (Tailand), 2018

Preparation and Mechanical Characterization of HDPE-Leather Waste Composites

Kılıç E; Serrat R; Delgado-Aguilar M; Puig R; Fullana-i-Palmer P

4th Internationmal leather Engineering Congress, Innovative Aspects for Leather Industry, Izmir (Turkey), 2017

Projecte Bioplast: què passa quan acaba la vida útil dels plàstics d’ús agrícola?

Balcells, M.

1r Congrés BIT 2022, Fira Vic – Fira Lleida, abril 2022

Use of organic hydro-mulches in multi annual crops: valorisation of agricultural organic wastes

Serrano-Ruiz H., Costa J., Pelacho A.M., Martin-Closas Ll.

Suelo y Desarrollo Sostenible: Desafíos y Soluciones. Porto University, online. June 2021.

Acolchados plásticos biodegradables de uso agrícola: estudio del impacto de sus componentes en plantas de patata mediante el cultivo in vitro

Serrano-Ruiz H., Martin-Closas Ll., Pelacho A.M.

XIV reunión de la Sociedad Española de Cultivo In Vitro de Tejidos Vegetales (SECIVTV), Almerimar Septiembre 2021.

Síntesis de monoamidas asimétricas a partir de glicerol.

Canela-Xandri, A.; Villorbina, G.; Canela, R.; Balcells, M.

IX Simposio de Investigadores Jóvenes. Zaragoza. 7 – 10 noviembre 2012

Transformación del ricinoleato de metilo a 10-hidroxi-12-oxooctadecanoato de metilo.

López, S.

IX Simposio de Investigadores Jóvenes. Zaragoza. 7 – 10 noviembre 2012.

Valorització de biomassa per a l’obtenció de monoamides de 1,3-diamino-2- propanol.

Canela-Xandri, A. 

Vuitena trobada de joves investigadors dels països Catalans. Andorra la Vella, Andorra. 27 – 29 noviembre 2013.

A two-step synthesis of dicarboxylic acids from homoallylic fatty derivatives using a ruthenium catalyst and H2 acceptors.

López, S.

7th Workshop on Fats and Oils as Renewable Feedstock for the Chemical Industry. Karlsuhe, Alemania. 23 – 25 marzo 2014.

Synthesis of new TRPV1 agonists derived from ricinoleic acid.

López, S.

IV SEQT Summer School. Medicinal Chemistry in Drug Discovery: the Pharma Perspective. Tres Cantos, Madrid. 25 – 27 junio 2014.

Use of Comprehensive two-dimensional gas chromatography with ToF-MS detection to analyse α,α-trehalose and other disaccharides in Prunus and Malus fruit genera.

Marsol, A.

14as Jornadas de Análisis Instrumental. Barcelona. 1 -3 octubre 2014.

Chlorophyll-derived compounds analysis in fruit and vegetable products by UPLC-PDA-MS.

Del Pino, A.

14as Jornadas de Análisis Instrumental. Barcelona. 1 – 3 octubre 2014.

Synthesis of ethyl esters using mixtures of two fungal resting cells.

Yara, E. ()

3rd Multistep Enzyme Catalyzed Processes Congress. Madrid. 7 – 10 octubre 2014.

Obtención de uretanos mediante derivados de CO2.

Canela-Xandri, A.; Villorbina, G.; Canela, R.; Balcells, M.

1ª Jornada sobre usos y conversión de CO2: Retos y Oportunidades. Móstoles, Madrid. 17 – 18 febrero 2015.

CO2 extraction Allows the Solvent-Free Preparation of Solketal Fatty Acids from Seeds.

Yara, E.

Alternative Solvents for Extraction, Purification and Formulation. Avignon, France. 4 junio 2015.

Extraction of carotenoids from carrots with green solvents as alternative solvents to n-hexane: Theoretical and experimental solubility study

Yara, E.

2nd Euro-Mediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing. Avignon, France. 4 – 6 abril 2016.

 

Combining biocatalyst to prepare epoxy fatty acids from slaughter house residues.

Gallart-Sirvent, P.

Congrès. Green & Sustainable Chemistry. Berlin, Germany. 3 – 6 abril 2016

Extraction of bioactive compounds using a green solvent from forestry biomass.

Yara, E.

2nd Euro-Mediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing. Turin, Italy. 31 mayo – 1 junio 2016.

Solvent-free preparation of ethyl esters using immobilized fungal resting cells.

Yara, E.

2nd Green and Sustainable Chemistry Conference. Berlin, Germany. 14 – 17 abril 2017

Synthesis of cyclic urethanes using CO2 and biobased materials

Canela-Xandri, A.; Villorbina, G.; Canela, R.; Balcells, M.  .

2ª Jornada sobre usos y conversión de CO2: Retos y Oportunidades. Tarragona. 1 – 9 mayo 2017.

Aqueous enzymatic extraction of lipids and production of peptides from non-edible animal by-products.

Cosovanu, D.

Innovative Chemistry for a Sustainable Future. Zaragoza. 31 mayo – 1 junio 2017.

Production of terpenes with interest as flavor agents by fungi isolated from food waste

Millán, A.; Ortega, N.; Bernal, C.; Balcells, M.; Torres, M.; Canela, R.

Congreso Nacional de Biotecnología (Biotec 2017). Murcia. 18 – 21 junio 2017.

Biotransformation of limonene using microorganisms isolated from agro-food wastes to obtain flavour and fragrances

Ortega, N.; Millán, A.; Bernal, C.; Balcells, M.; Torres, M.; Canela, R.

Congreso Nacional de Biotecnología. Murcia. 18 – 21 junio (Biotec 2017).

Non-edible fats as source to prepare threo-9,10-dihydroxystearic acid and esters.

Gallart-Sirvent, P.; Villorbina, G.; Balcells, M.; Torres, M.; Canela, R.

Bio-resources: Feeding a Sustainable Chemical Industry. Faraday Discussion. Royal Society of Chemistry, Londres. 19 – 21 junio 2017.

Extracció de compostos de alto valor a partir de subprodutos da carne
Extracció de compostos de alto valor a partir de subprodutos da carne

Gemma Villorbina Noguera
Jornada sobre valorização de resíduos da indústia agroalimentar: Capitalização de resultados do projeto VALUE, Interreg IV B Sudoe, PROVALUE, 2013
Guimarães (PORTUGAL)

Identificación de pigmentos en algunas pinturas de Época Moderna mediante Espectroscopia Raman (casos estudiados por el Centre d’Art d’Època Moderna)

Mireia Oromí Farrús, Ramon Canela Garayoa
Congreso Internacional de Historia de la Pintura de Época Moderna. De Miguel Ángel a Goya,CIHPEM, 2013
Lleida (SPAIN)

Obtención de acrilato de alilo y acrilato de dicloropropilo mediante “resting cells” fúngicos en un medio sin disolvente

Jonh Jairo Méndez, Edinson Yara-Varón, Jordi Eras Joli, Mercè Torres, Ramon Canela Garayoa
VIII Simposio Colombiano de Catálisis (ICCAT) VI Simposio de Química Aplicada (IQUIA), 2013
Armenia (COLOMBIA)

Estudio del valor nutritivo de la hoja de paulownia como recurso forrajero

Patricia Descals, Ahmad Reza Seradj, Gemma Villorbina, Joaquim Balcells
XV Jornadas sobre Producción Animal, AIDA, 2013
Zaragoza (SPAIN)